Optimus Onderwijs

logo_optimus

Optimus Primair Onderwijs

De officiële naam van de stichting is: OPTIMUS Stichting voor katholiek, protestants-christelijk en interconfessioneel primair onderwijs. In de wandelgangen: OPTIMUS primair onderwijs. De stichting bestaat sinds 1 januari 2006.

De naam OPTIMUS stamt uit de Romeinse tijd en betekent ‘de beste’. Jupiter was oppergod van de Romeinen en werd verheerlijkt met de titel ‘Jupiter optimus maximus’ (zeer goede, zeer machtige).
Niet alleen bestuurde hij het heelal, ook hield hij een wakend oog over het leven op aarde. De naam OPTIMUS straalt ook optimisme uit, een eigenschap die past bij de kenmerken van onze organisatie. Ook een verwijzing naar het optimum, het optimale, is passend bij de ambitie die in het fusietraject is uitgesproken.

Door het in het logo gebruikte lettertype krijgt dit een krachtige uitstraling. Wij hebben hiermee een krachtige en passende naam gevonden, die aansluit bij de ambitie en uitstraling van de organisatie.

OPTIMUS primair onderwijs wil een zeer goede organisatie zijn, zowel voor de  medewerkers, als voor de kinderen, die dagelijks een van de scholen bezoeken. OPTIMUS primair onderwijs wil voor de werknemers een goede werkgever zijn. Ouders/verzorgers moeten ervaren, dat de Optimus-school waar hun kind onderwijs geniet, een veilige en vertrouwde plek is voor hun kind en voor henzelf. Een school waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven. In het logo valt de blauwe golf op, die de verbondenheid met de Maas tot uitdrukking brengt. De vestigingsplaatsen van de meeste scholen bevinden zich immers in het stroomgebied van de Maas.

OPTIMUS scholen

 • ondersteunen een brede ontwikkeling van leerlingen. We hechten belang aan goede prestaties van leerlingen op de kernvakken, stimuleren een gezond zelfvertrouwen en versterken leerlingen op het gebied van sociale én samenwerkingsvaardigheden.
 • zijn innovatief. We versterken de leerresultaten en vaardigheden van onze leerlingen met behulp van de nieuwste technologieën en creëren vernieuwende en integrale oplossingen voor onderwijs en opvang.
 • bieden passend onderwijs. Elke OPTIMUS-school heeft een eigen zorgprofiel opgesteld en werkt met andere scholen in de regio samen om de leerlingen een passend onderwijsarrangement te kunnen bieden.
 • onderscheiden zich. Elke OPTIMUS-school laat zien op welke manier invulling wordt gegeven aan (levensbeschouwelijke) identiteit.
 • versterken de leer-kracht. We hebben aandacht voor de identiteit en capaciteiten van onze medewerkers en zoeken voortdurend naar creatieve manieren om professionals te binden en te boeien.
  stimuleren wederzijds leren. We moedigen professionals aan zich voortdurend te ontwikkelen, stimuleren een lerende houding en
 • faciliteren medewerkers door scholing, coaching en begeleiding.
  zijn open over hun resultaten. We laten de opbrengsten van het onderwijs zien en geven aan hoe we dit hebben bereikt en wat we daarmee doen.
 • versterken elkaar. We zoeken naar flexibele en creatieve organisatievormen waarmee we een kwalitatief en breed onderwijsaanbod voor alle leerlingen kunnen garanderen.

Stafbureau Optimus

Molenstraat 19
5431 BW Cuijk
T: 0485 – 318910
F: 0485 – 330125
E: info@optimusonderwijs.nl
www.optimusonderwijs.nl

Postadres

Postbus 315
5430 AH Cuijk

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 AUGUSTUSWe zijn weer fris begonnen!

  Vanmorgen om half 9 hebben alle teamleden de leerlingen verwelkomd. In de vakantie is de […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 13 JULIDOE middag in de media

  https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/zeeland/fotoreportage-eerste-doedag-basisschool-oventje-is-doorslaand-succes

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 13 JULIVAKANTIE!

  We wensen iedereen een hele fijne, ontspannen(de) vakantie. Zien we jullie 19 augustus, om 8.30 […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool Oventje

Voor-Oventje 16
5411 NT Zeeland

T: 0486-45 12 04
E: dir.oventje@optimusonderwijs.nl

Basisschool Oventje

Voor-Oventje 16
5411 NT Zeeland
BEL Basisschool Oventje MAIL Basisschool Oventje

VOLG Basisschool Oventje OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE